22/9/1997 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-1
3η Αγωνιστική (Πρωτάθλημα 1997-1998)
Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Ένωση για το πρωτάθλημα, πίεζε ασφυκτικά, έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, πέφτοντας πάνω σε έναν εκπληκτικό Ατματζίδη, όμως ο Ντέμης Νικολαΐδης που είχε μπει αλλαγή στο ματς, έπειτα από μπαλιά του Σαβέφσκι, πλάσαρε τον Τοχούρογλου και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.
Ο Ντέμης έτρεξε να πανηγυρίσει μπροστά στους 20.000 οπαδούς της ΑΕΚ που ήταν στο Ολυμπιακό Στάδιο σε μια βραδιά που όσα χρόνια και αν περάσουν δύσκολα θα ξεχαστεί από τους φίλους της Ένωσης.
Σκόρερ: 60' Νικολαΐδης
Σκορ Ημιχρόνου: 0-0
Σύνθεση Ολυμπιακού: Τοχούρογλου, Βαρεσάνοβιτς (78' Μπάντοβιτς), Καραταϊδης, Νταμπίζας, Αμανατίδης (75' Γεωργάτος), Νινάδης, Γιαννακόπουλος, Πασσαλής, Αλεξανδρής (70' Οφορίκουε), Ίβιτς
Προπονητής Ολυμπιακού: Ντούσαν Μπάγεβιτς
Σύνθεση ΑΕΚ: Ατματσίδης, Ντόμπος, Κωστένογλου, Καλιτζάκης, Κοπιτσής, Μαχαιρίδης, Κατσαβός, Σαβέβσκι (82’ Μ. Βλάχος) Κασάπης, Κωστής (52’ Νικολαϊδης) Μπατίστα (65’ Μαλαδένης)
Προπονητής ΑΕΚ: Ντουμίτρου Ντουμιτρίου
Διαιτητής: Γρηγόρης Κεχαγιάς (Θεσσαλονίκη)
Έδρα: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 31.470
Στιγμιότυπα - Γκολ - Φάσεις αγώνα
Συνέντευξη Ντέμη Νικολαϊδη για τον αγώνα